Simpel gezegd passen responsive websites zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor, een tablet, of een smartphone is. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website. Bij WebImpress houden we hier rekening mee, zodat uw website toegankelijker wordt voor alle gebruikers. 

"U kunt dit ook zelf eenvoudig testen: Verklein het venster van uw internettoepassing (Google Chrome, Firefox, Safari o.i.d.) en vergroot/verklein het scherm door met uw muis één van de hoeken te verslepen naar verschillende formaten. Bij een responsive website schalen de afbeeldingen en teksten mee."

Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en hoe het wordt getoond. De tekst is altijd goed leesbaar waardoor u niet meer hoeft te zoomen op uw mobiele apparaat om alles te kunnen zien.

responsive design